Ga naar hoofdinhoud

Zowel Angelique als Hans zijn ervaringsdeskundig ouder van kinderen met autisme en geven sinds 2011 levensloop begeleiding aan mensen met autisme. Levensloop begeleiding geven we ambulant en wordt vergoed door de gemeentes. Wil je hier meer over lezen ga dan naar onze website: autisme-integraal.coach.
Op deze pagina vind je informatie over ons complementaire autisme programma. Let op! Dit wordt niet de gemeentes vergoed.

Autisme programma:

Vanuit jarenlange ervaring in het werken met mensen en onze persoonlijke ontwikkeling is er bij ons als vanzelf een nieuwe visie op autisme ontstaan. Deze visie noemen we:

“Autisme: het integratiemodel”.

Op basis van dit model hebben we een programma ontwikkeld speciaal voor mensen met autisme die zich meer aangesproken voelen door een holistische en spirituele uitleg en benadering van hun “problematiek”.   Het programma bestaat uit verschillende onderdelen die in een combinatie worden toegepast precies zoals het goed bij jou aansluit. De basis voor dit programma is

Psychoeducatie op basis van een holistisch en spiritueel mensbeeld.

Dat wil zeggen dat we er van uitgaan dat een mens bestaat uit lichaam, geest en ziel. De ziel kun je vertalen als het individuele bewustzijn dat lichaam en geest doordringt. Dit individuele bewustzijn maakt dat we onszelf en de wereld om ons heen kunnen waarnemen. Daarnaast verbindt het bewustzijn lichaam, geest en emoties met elkaar. De diepere oorzaak van autisme is dat lichaam, geest en ziel minder goed met elkaar geïntegreerd zijn. Verbetering van de problemen vanwege je autisme ontstaat door een betere samenwerking tussen lichaam, geest en ziel te bewerkstelligen. Daarvoor is het nodig dat je een beter besef krijgt van je lichaam, emoties en je gevoelens, dat (mini)trauma’s worden opgelost, je de samenhang tussen hoe je denkt, je emoties en je gedachten gaat herkennen en je een beter contact met je ziel gaat krijgen.

Tijdens de behandelingen wordt gebruik gemaakt van de theorie en oefeningen uit de Polyvagaal Theorie, Acceptance en Commitment Therapie, Access bars behandelingen, lichaamsgerichte therapie, voice-dialogue en systemisch werk.

Voor de aanvullende traumabehandeling wordt geen gebruik gemaakt van EMDR, maar van regressie-reincarnatietherapie en integratieve ademtherapie.

Naast deze behandeling is het mogelijk om zo nodig begeleiding te krijgen in het dagelijks leven door één van onze autismecoaches. Daar kun je meer informatie over vinden op onze website: https://autisme-integraal.coach

Back To Top