Ga naar hoofdinhoud

Het kan zijn dat je helemaal geen behoefte hebt aan diepgravende therapiesessies, maar dat je heel concreet wilt werken aan een aantal persoonlijke doelen. Dan kan Life Coaching een goede keuze voor je zijn.

Doelen kunnen zijn:

  • het helpen ontdekken van je persoonlijke kwaliteiten
  • het leren accepteren van jezelf
  • het leren houden van jezelf
  • het verbeteren van je zelfbeeld
  • het opbouwen van meer zelfvertrouwen
  • het leren ontspannen
  • balans tussen werk en privé
  • richting geven aan jouw zingeving
  • het blootleggen van je passies en talenten.

Life Coaching is in principe geschikt voor iedereen.

Wat is Life Coaching?

Lifecoaching is een vorm van persoonlijke coaching die je helpt geluksverstorende factoren te onderkennen en het leven zodanig vorm te geven dat het zo goed mogelijk past bij wie je in essentie bent, want daar word je gelukkig van.  Als je gelukkig bent ervaar je het leven als een uitdaging. Het leven is dan prikkelend, avontuurlijk  en inspirerend. Problemen worden uitdagingen. In Lifecoaching wordt in het bijzonder aandacht besteed aan het creëren van een goede balans tussen werk en privé, gezondheid en zingeving.
Het centrale doel is dat jij de regie van het leven weer op gaat pakken en aandacht geeft aan wat jij belangrijk vindt. Dan heb jij de sleutel naar levensgeluk in handen.
Lifecoaching geeft je inzicht in vragen als:

Wie ben ik?

Zelfkennis is de basis van geluk. Door jezelf (beter) te leren kennen, ben je in staat keuzes te maken die jouw leven aangenamer maken.

Wat kan ik?

Wat deed je vroeger graag en wat zijn je talenten? Wanneer je ergens goed in bent, heb je er plezier in. Wat zijn je mogelijkheden en zijn er beperkingen? Realistisch zijn is van belang.

Wat wil ik?

Als je doet wat je wilt en bij je past kom je in je kracht, er ontstaat persoonlijke groei en geluk. Willen en kunnen is een geheel! Daarna besluit je wat je (in concrete stappen) gaat doen.

Doel en werkwijze

In Lifecoaching wordt in het bijzonder gewerkt aan een balans tussen werk en privé, gezondheid en zingeving.
Het centrale doel is de regie van het leven weer op te pakken, daardoor ontstaat (meer) levensgeluk.
Het aantal sessies is vanzelfsprekend afhankelijk van de vraagstelling. Gemiddeld zijn zo’n 6 sessies nodig om je doelen te behalen, soms zijn 1 of 2 sessies ook voldoende om een gerichte vraag te onderzoeken. In overleg stellen we het aantal sessies vast. Een follow-up gesprek na enige tijd is vaak een goede optie.

Vergoeding:

De tarieven voor Life Coaching zijn te vinden op onze tarievenpagina.
Durf je samen met ons op zoek te gaan naar jouw antwoorden? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking.
Dat kan heel gemakkelijk via onderstaand contactformulier, maar bellen of mailen mag ook.

Back To Top