Ga naar hoofdinhoud

Het gezin waarin je geboren wordt en hoe je daarin opgroeit heeft een zeer bepalende invloed op jou en hoe je verdere leven zal verlopen. Als je geluk hebt dan wordt je geboren in een gezin waar voldoende materieel, wijsheid en liefde aanwezig is. Dan kun je een goede start maken en zal het je voor de wind gaan. De meeste mensen komen niet in zo’n gespreid bedje terecht. Het kan zijn dat je in armoede opgroeit, je ouders je niet begrijpen, mishandelen of zelfs misbruiken. Het is dan nagenoeg onmogelijk om tot een goed functionerende volwassene op te groeien en een gelukkig leven te hebben. Dan is er werk aan de winkel voor je.

Hoe zijn deze problemen oplossen?

Afhankelijk van wat er speelt kan ik flexibel inspelen op jouw problematiek. Als er sprake is van mishandeling of misbruik dan is het van belang daar we eerst werken aan het versterken van je uiterlijke en innerlijke veiligheid. Daarna kunnen we verder gaan met zacht Innerlijk kindwerk en traumaverwerking. Familieopstellingen helpen om los te komen van verstrikkingen binnen het familiesysteem.

Relatietherapie

Een partnerrelatie is een hogedrukpan voor persoonlijke ontwikkeling. De relatie zal je voortdurend versterkt confronteren met alles wat je (nog) niet heb opgelost. Het brengt alle pijn naar boven uit de tijd dat je nog met je ouders leefde. Dat kan zo heftig worden en ruzies met je partner opleveren dat je wil vluchten uit de relatie.  Alleen als de liefde voor elkaar groot genoeg is kunnen jullie daar samen uitkomen. Relatietherapie helpt daarbij. Relatietherapie betekend in veel gevallen individuele therapie, omdat elke partner voor zich dan aan zijn eigen stukken moet gaan werken.

Familieopstellingen doe ik af en toe in groepen. Informatie daarover kun je hier vinden.

Back To Top