Ga naar hoofdinhoud

In reïncarnatie kun je niet geloven. Je weet het of je weet het niet. Er zijn veel mensen die zich één of meerdere vorige levens kunnen herinneren. Ik weet, door ervaring, vanuit dat reïncarnatie bestaat. Dat is handig, want het geeft me een veel ruimer scala om velerlei problemen van mensen te kunnen begrijpen. Die problemen vallen mij in de categorie incarnatieproblematiek.

Wat is incarnatieproblematiek?

Mijn uitgangspunt is dat een mens bestaat uit lichaam, geest en ziel. Het lichaam krijg je van je ouders. De ziel was er al voordat er een lichaam was en brengt zijn eigen ervaringen mee. Tijdens de zwangerschap of rond de geboorte verbind de ziel zich definitief met het lichaam. Lichaam en ziel maken het mogelijk dat er een denkgeest kan ontstaan. Tijdens dit proces van incarneren kunnen er diverse problemen ontstaan.

Hooggevoeligheid.

Incarnatieproblematiek kan ontstaan doordat de ziel zich niet goed met het lichaam heeft verbonden. Een gevolg daarvan kan zijn dat te je open bent voor invloeden van buiten, té prikkelgevoelig. Maar wat ook voor komt is dat iemand als heel wijze en onafhankelijke ziel geboren wordt en er daardoor grote moeite mee heeft om weer klein en afhankelijk te moeten zijn.

Al volwassen geboren.

Iets anders wat er in deze tijd veel voor komt is dat er mensen in de wereld gekomen zijn die bij hun geboorte al zo wijs waren en verder in hun ontwikkeling dan hun ouders. Bij deze kinderen is het net of ze al volwassen waren bij hun geboorte. Dat is voor de ouders, zowel als het voor opgroeiende kind, een ingewikkelde kwestie geweest. Het kind voelt zich in zo’n situatie niet herkend en de ouders weten zich geen raad met zo’n “eigenwijs” kind. Dat leid tot grote misverstanden en ontwikkelingsproblemen.

Nawerkingen uit vorige levens.

Een ziel kan zo belast zijn met onopgeloste ervaringen uit vorige levens dat hij daar erg onder lijd en zich belemmerd voelt om op een bevredigende manier zijn leven vorm te geven. Regressie- en reïncarnatietherapie is de beste manier die ik kan inzetten om hier hulp bij te bieden.

Back To Top