Ga naar hoofdinhoud

Iedereen heeft in het leven trauma’s en minitrauma’s opgelopen. Daar kun je flink last van hebben. Trauma’s zijn de verborgen herinneringen en emoties achter je angst, kwaadheid en verdriet. Door deze emoties de ruimte te geven kunnen ze oplossen. De gedachten die je er aan hebt gekoppeld vinden geen voedingsbodem meer en lossen mee op. En dan is er nog een cadeautje. Het is namelijk zo dat in een trauma informatie zit opgesloten over wie jij bent. Die informatie komt vrij en gaat weer deel van je uitmaken. Dat noemt men integratie. Jij wordt completer. Jij wordt meer Jij.

Wat zijn trauma’s?

Trauma’s en minitrauma’s zijn in onze visie alle ervaringen die je hebt meegemaakt en niet (goed) hebt kunnen verwerken en die daardoor nog invloed op je hebben doordat ze steeds weer in je herinnering opduiken, allerlei gevoelens bij je oproepen en invloed hebben op hoe je denkt.

Hoe help ik jou bij het verwerken van je trauma’s?

Bij de verwerking van trauma’s maak ik geen gebruik van een vast protocol, omdat iedereen anders is net als elk trauma en de mate van heftigheid. Ik heb ruime mogelijkheden om je goed voor te bereiden op het traumawerk alsmede een breed scala van technieken om je te helpen de trauma’s goed te verwerken en de ruimte tot verandering die dit geeft te helpen integreren in het dagelijks leven.

Er wordt andere gebruik gemaakt van de kennis uit de Polyvagaal Theorie, integratieve ademtherapie, emotioneel lichaamswerk, regressie- en reïncarnatietherapie, innerlijk kind werk, affirmatiewerk en vergevingsprocessen.

EMDR? Er wordt regelmatig gevraagd of  ik ook EMDR geef. Nee, dat doe ik niet. Er hebben mij te vaak verhalen bereikt van mensen die door EMDR in de problemen zijn gekomen. Bovendien vind ik dat EMD niet tot een goede integratie leidt.  Daar zijn betere methodes voor die wel minder snel werken, maar wel zorgen voor een goede integratie. Door een goede integratie worden niet alleen de emoties verwerkt, maar ontstaat er ook een dieper inzicht in jezelf en komen en lichaam en geest beter in balans.

Back To Top