Op weg naar een nieuwe spiritualiteit.

Op weg naar een nieuwe spiritualiteit.

Babaji

In het vroege begin van 2016 gaf mijn Meester Babaji me aan dat ik Spiritueel Leraar ben. Angelique die op dat moment bij me was vond dit volkomen vanzelfsprekend, maar ik zelf moest er aan wennen. Ik heb wel een jaar nodig gehad om dit tot me te laten doordringen en te gaan ontdekken wat een spiritueel leraar is en hoe ik daar dan vorm aan geef.

Op het moment dat ik dit schrijf begrijp ik er het volgende van:

Wat is een Spiritueel Leraar niet?

Het is geen guru. Ook geen priester, imam of andere geestelijke. Wat het ook niet is, is iemand die zijn religieuze of spirituele kennis uit boeken heeft verzameld.

Wat dan wel?

Een Spiritueel Leraar, althans op het punt in mijn ontwikkeling waar ik nu sta, is iemand voor wie religie/spiritualiteit existentieel is. Dat wil zeggen dat het geen mentaal concept meer is, maar dat ik voortdurend leef in het ervaren van een spirituele wereld, die de kern van ons bestaan is en waar alle religies bij elkaar komen. Dat is het spirituele aspect van de Spirituele Leraar. Het andere aspect is het Leraar zijn. Daarin ligt zowel een vraag als een verantwoordelijkheid besloten. Namelijk me beschikbaar stellen voor anderen om ze te helpen hun weg te vinden naar dit Hogere Bewustzijn.

Hoe dan?

Vanaf mei 2017 bied ik samen met mijn vrouw Angelique bijeenkomsten aan voor spirituele zoekers. De precieze data en locaties worden tijdig op de website vermeld. Wil je persoonlijk op de hoogte worden gehouden van de bijeenkomsten stuur ons dan een email.

Wat is het belang van een Spirituele Leraar?

In de huidige tijd zijn veel mensen “de weg kwijt”. Eeuwenlang hebben de diverse religies gediend als een richting gever aan het leven van mensen door richtlijnen en voorschriften aan te geven. Dit werkt echter voor het gros van de mensen niet meer. De belangrijkste oorzaak daarvoor is dat de mensheid geëvolueerd is. We laten ons geen regels meer opleggen, zijn niet meer bereid om maar klakkeloos te geloven wat een priester of imam ons verteld. In plaats daarvan zijn mensen op zoek gegaan…. Ze zijn gaan kijken bij andere religies, maken kennis met de new age beweging. Naar verloop van tijd komen sommigen erachter dat ook dit je niet geeft waar je naar zocht.

Sommigen gaan dan beseffen dat religie/spiritualiteit existentieel is. Dat het iets is wat bestaat en niet iets wat je kunt pakken of uit een boek leren.  Je moet ervoor uitreiken, naar binnen bewegen naar je diepste kern. Daar kom je uit bij je ziel, jouw individuele deel van de Alziel waarmee je met de hele wereld verbonden bent. Daar begint Ware Spiritualiteit.

De Spirituele Leraar is er om je te helpen deze reis te gaan ondernemen. Hij wijst je de weg met zijn aanwezigheid, met zijn voorbeeld, met zijn confrontaties en adviezen.