Onze werkwijze

Eerste contact

Het eerste contact komt meestal tot stand via een verwijzing, referentie of een bezoek aan deze website. We maken een eerste afspraak ter kennismaking.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak maken we kennis met elkaar en begint de intake.  Soms is er nog een tweede gesprek nodig om je problematiek en hulpvraag helder te krijgen.  Daarin bespreken we wat we voor je kunnen doen. Ook helpen je waar mogelijk in de weg naar betrokken instanties voor financiering.

Een plan

Als we besluiten om samen aan de slag te gaan, maken we een behandel- en of begeleidingsplan en bespreken dit met elkaar. In het plan komen het wat, hoe, waar, waarmee en wanneer aan bod. Wanneer we het eens zijn, gaan we aan de slag.

Aan de slag

Je kunt therapie oppakken om een specifiek probleem op te lossen of om blijvend in een ontwikkelingsproces te komen. Dat laatste raden we iedereen aan. Al na 2 of 3 sessies merk je resultaat. Na verloop van tijd krijg je in de gaten hoe verandering werkt. Bovendien krijg je een aantal ’tools’ mee waarmee je zelf bewust je ontwikkeling ter hand kunt nemen. Het aantal sessies dat nodig is hangt af van de problematiek en de ernst ervan.

Steekwoorden die aangeven hoe we werken

  • Gelijkwaardigheid
  • Veiligheid
  • Afgestemd op jou
  • Geduld
  • Ruimte om jezelf te onderzoeken
  • Intuïtief
  • Creatief
  • Op lichamelijk, emotioneel, cognitief en spiritueel niveau
  • Op alle levensgebieden.

Werken met kinderen en jonge kinderen

Soms kan het nodig zijn dat je kind in therapie gaat. Vóór dat een kind bij ons in therapie komt, ontmoeten we ook altijd eerst de ouders. Kinderen spiegelen namelijk de problemen van de ouders. Een paar goede sessies met ouders samen en met wat voedingsadviezen zijn vaak al voldoende om de problemen op te lossen.

Het komt voor dat een kind erg afgesloten is en daardoor niet of nauwelijks is te bereiken door een ouder. We hebben een speciale methode ontwikkeld waarmee je als ouder op een dieper niveau weer contact gaat maken met je kind waardoor het zich weer gaat openen.

Kleine babies en hele jonge kinderen kunnen uiteraard niet in therapie komen. Met name voor jonge kinderen kunnen we snel en gemakkelijk wat betekenen door energetisch helingswerk.

Neem contact op

Dat kan heel gemakkelijk via onderstaand contactformulier, maar bellen of e-mailen mag ook.

Telefoon: 0634834445 Hans

vierjeleven@outlook.com